Stelele Michelin și contabilitatea

deCiprian Teleman

Stelele Michelin și contabilitatea

De curând a plecat în altă lume Paul Bocuse, părintele « noii bucătării franceze », o legendă a bucătăriei de înaltă clasă. Paul Bocuse a primit de la Ghidul Michelin, vreme de mai bine de 50 de ani, trei stele, recunoașterea calității absolute a mâncărurilor sale.

Este o idee falsă că un restaurant cu stele Michelin este prin definiție scump. Recent, Ghidul Michelin a atribuit în Singapore o stea unui mic restaurant, de genul celor din mall-uri unde lumea stă la coadă, mâncarea costând în jur de 2 USD.

Semnificația stelelor este legată de calitatea ingredientelor și a mâncării produsă din acestea.

Semnificația este următoarea:

michelin

Merită să te oprești din drum, ceea ce vei găsi fiind la standard ridicat.

michelin  michelin

Merită să te abați din drum, fiind vorba despre o bucătărie excepțională.

michelin  michelin  michelin

Merită să-ți planifici un drum acolo pentru că este o experiență rară.

Fiecare industrie are clasamentele sale și premianții săi. Țările, bunăoară, sunt percepute în mod diferit după calitatea produselor fabricate.

madein.png

 

În industria de automobile evaluările J.D. Power sau testele NCAP îndrumă clienții spre alegerile cele mai potrivite.

ncap

 

Dacă ar exista un « Michelin » al firmelor de contabilitate, cum s-ar acorda stelele ? Ce ar vrea un client de la un Chef contabil ? 🤔

michelin

Oferă oglinda performanței curente a companiei, conformitatea cu legislația  este 100%.


michelin michelin

Informațiile furnizate sunt necesare în prognoza performanțelor viitoare și în evaluarea companiei.

michelin  michelin  michelin

Expertiza și informațiile oferite stau la baza strategiei de dezvoltare a companiei.

Pe scurt, valoarea adăugată este cea care diferențiază nivelurile diferite de servicii. Există experți de  * * *  la ale căror seminarii sălile sunt pline, ale căror bloguri sunt citite mai mult decât Monitorul Oficial, ale căror soluții sau interpretări devin virale și care bineînțeles onorează o anumită clientelă. Însă lista este mereu deschisă.

Lui Paul Bocuse nu-i lipsea umorul, spunând odată:

If an architect makes a mistake, he grows ivy to cover it. If a doctor makes a mistake, he covers it with soil. If a cook makes a mistake, he covers it with some sauce and says it is a new recipe.

 

Despre autor

Ciprian Teleman administrator

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: